3. juni 2023

Censorforfald

I forespørgselsmailen fra Censorsekretariatet (Censor-IT) står der, at hvis man har accepteret den pågældende prøve, men efterfølgende undtagelsesvis er blevet forhindret i at udføre opgaven, skal man hurtigst muligt orientere Censorsekretariatet.

Jo tættere man er på prøvedatoen, jo sværere er det at finde en anden censor, som med kort varsel - måske kun en dag - kan træde til. Kan en censor ikke findes, åbner eksamensbekendtgørelsen (§ 54) mulighed for at benytte intern censur. Men det er en mulighed, som kun bør anvendes helt undtagelsesvis, og som selvsagt forudsætter, at der overhovedet kan findes en underviser med de fornødne kvalifikationer, som kan træde til med så kort varsel. I yderste fald må prøven aflyses, hvad der er urimeligt over for eksaminanderne og ikke fremmende for censorordningens omdømme.

Der er naturligvis nødsituationer, hvor man er nødt til at melde fra. Kan man imidlertid forudse, at dette kan vise sig nødvendigt, bør man alvorligt overveje, om man ikke allerede bør melde fra på dette tidspunkt. Måske skulle man i den situation slet ikke have påtaget sig opgaven.

Med andre ord:

Påtag dig kun censoropgaver, som du er sikker på at kunne gennemføre, og bliver du undtagelsesvis forhindret, så meld fra hurtigst muligt.

Emner